A A A K K K
для людей із порушенням зору
Верхньокоропецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район

Огляд-конкурс колядок, вертепних дійств «Колядуємо разом» серед закладів загальної середньої освіти Верхньокоропецької сільської ради

Дата: 18.01.2022 16:28
Кількість переглядів: 403

Фото без опису

 

Різдво в Україні – одне з найважливіших свят у році, що має багатовікові традиції, які шануються від заходу до сходу країни. Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що вироблялися протягом багатьох століть, які втілені у взаємини між окремими людьми та безпосередньо впливають на духовну культуру і переосмислюються у театралізованих народних дійствах, вертепних драмах.

З метою збереження і розвитку різдвяних традицій, популяризації колядки та укріплення духовного розвитку підростаючого покоління Верхньокоропецької територіальної громади 17 січня 2021 року на базі Лалівської гімназії проведено огляд-конкурс колядок, вертепних дійств «Колядуємо разом» серед закладів загальної середньої освіти.

Присутні на святі: голова Верхньокоропецької сільської ради Володимир  Химич, заступник  голови Зоряна Павлик, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньокоропецької сільської ради Мар’яна  Горват, старости старостинських округів, директори закладів загальної середньої освіти Верхньокоропецької сільської ради, працівники відділу освіти, культури, молоді та спорту, колядницькі колективи Верхньокоропецького, Станівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Лалівської гімназії, Гандеровицької, Зубівської, Новоселицької, Софіївської, Яблунівської початкових шкіл.

Інсценовані дійства народження Спасителя роду людського доторкнулися до глибини душі кожного присутнього в святковій залі. Звичайно, необхідно відмітити акторську та виконавську майстерність, сценічну культуру учнівської молоді та належну підготовку. Щирі дитячі голоси, веселі  посмішки  і гарний настрій вразили глядачів.. Кожен виступ є символічним побажанням краси, добра та здоров’я, дарує надію, вселяє віру.

 На завершення свята Володимир Химич, голова Верхньокоропецької сільської ради та Мар’яна Горват, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньокоропецької сільської ради подякували учасникам огляду-конкурсу за глибоку віру, повагу до своїх традицій, високу культуру нашого народу та приємні хвилини радості. Побажали всім присутнім міцного здоров’я, щастя, радості, миру, ніколи не втрачати віри в прекрасне, знаходити час на добрі справи, берегти різдвяну казку в душі, від року до року. Всіх учасників огляду-конкурсу колядок, вертепних дійств «Колядуємо разом» нагороджено грамотами відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньокоропецької сільської ради.

Щира подяка керівникам закладів освіти, керівникам гуртків, педагогам, учням за представлені колядки та вертепні дійства.

Фінальним етапом огляду-конкурсу колядок, вертепних дійств «Колядуємо разом» стало урочисте виконання учасників та гостей колядки «Добрий вечір тобі,  пане господарю...».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь