A A A K K K
для людей із порушенням зору
Верхньокоропецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район

Нарада з начальниками відділів освіти ТГ та керівниками ЗЗСО

Дата: 21.09.2021 08:49
Кількість переглядів: 409

 20 вересня 2021 року в малому залі Мукачівської РДА була проведена нарада з начальниками відділів ТГ, керівниками закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти на тему «Забезпечення рівного доступу до якісної освіти: законодавчі та практичні аспекти організації інклюзивного навчання». Для участі в роботі наради були запрошені: Товт О. О., начальник відділу освіти Мукачівської РДА, Павлик З. П., заступник голови Верхньокоропецької сільської ради.
 Мішко А. М., директор комунальної установи ІРЦ №1 Верхньокоропецької сільської ради, у своєму виступі ознайомила присутніх з особливостями інклюзивної освіти, її нормативно-правовою базою та роботою інклюзивно-ресурсного центру. Учасників наради було інформовано про основні зміни, які відбулися відповідно до постанови КМУ від 21 липня 2021 р. №765 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами» та постанови від 15 вересня 2021 р. №957 «Про затвердження порядку організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти». Мішко А. М. також наголосила на питаннях про порядок організації інклюзивного навчання, про нову термінологію в роботі ІРЦ, про системний кваліфікований супровід, надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг. Альбіна Михайлівна зазначила, що в усіх нас є власні ресурси для втілення інклюзивної освіти в школах та підвищення своєї фахової майстерності. Саме тому ми маємо співпрацювати та доводити, що освітяни нашої країни готові до ефективного впровадження інклюзивного навчання. 

Під час наради керівники закладів загальної середньої освіти задавали питання щодо роботи ЗЗСО з особами, які мають ООП, та поділилися досвідом роботи щодо організації інклюзивної освіти осіб з особливими освітніми потребами. На завершення наради Бігунець В. М., директор Лохівського ЗЗСО імені Юрія Герца, подякувала Мішко А.М. за нараду, проведену на високому рівні, та тісну співпрацю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь